De uitdaging van... Lichttotaal

In ‘De uitdaging van’ staat er telkens een uitdaging van één van onze partners centraal. Deze week praten we met Marcel Visser, eigenaar van Lichttotaal. Hij had nooit écht een goed antwoord klaarliggen zodra een investering bij zijn klanten hoog uitviel. Vanaf nu heeft hij dit wel. Dit is zijn verhaal.

Zonder licht is er geen leven. We vinden dat vaak vanzelfsprekend.” Het staat prominent op de website van Marcel. Licht is inderdaad vanzelfsprekend, maar natuurlijk licht al helemaal. Dat wordt pas gemist als het ontbreekt. “Mijn klanten, die zich voornamelijk in de tandartswereld bevinden, hadden goede ledverlichting in hun praktijken. Maar kleur bepalen werd een probleem. Er was eigenlijk geen ledverlichting die het juiste, natuurlijke licht levert dat tandartsen nodig hebben.” aldus Marcel.

En daar zag hij een kans.

IRIS led-paneelIRIS led-paneel

 Maak kennis met het IRIS led-paneel. Een door Marcel ontwikkeld lichtpaneel dat hetzelfde licht geeft als buiten. En of het in de smaak valt? De cijfers spreken voor zich. Er zijn er nu bijna 800 verkocht in slechts 7 maanden tijd. “Ik heb ze hier op kantoor ook. Zodra klanten binnen komen lopen, kijken ze verbaasd rond: het is net alsof ze buiten zijn.” aldus Visser.

Een mooi product dus, maar daarmee ben je er nog niet. Dat ervoer Marcel ook. Zijn klanten veranderen een keer in de vijf jaar de praktijk. Daar hoort dan ook een nieuw lichtplan bij, wat vaak snel oploopt in de kosten. “Een tandarts zegt dan vaak: joh, het wordt wel erg duur zo. Daar had ik eigenlijk nooit een goed antwoord op.” zegt Marcel. In sommige gevallen stelde hij voor om in het lichtplan stapsgewijs door te voeren. Eerst twee behandelkamers, na een tijdje weer twee. “Soms lukte dat wel, maar mijn klanten gingen op zo’n moment wel nadenken: misschien is er een leverancier die voordeliger levert. Tsja, en dan was ik ‘m kwijt.”

Tótdat lease om de hoek kwam kijken.

“Ik dacht: wat nou als ik het IRIS led-paneel in de lease kan brengen? Via LinkedIn kwam ik Robin Vink (accountmanager DLL Dealer Lease - red.) weer tegen – we kenden elkaar van een aantal jaar geleden. Ik ging met hem het gesprek aan en hij reageerde meteen enthousiast.” Marcel twijfelde geen moment toen hij hoorde over de leasemogelijkheden bij DLL Dealer Lease. Hij kan eigenlijk niet wachten totdat hij klanten deze nieuwe betaaloplossing kan aanbieden.

“Ik wil er gewoon heel graag mee aan de slag. Doordat ik nu lease als betaaloplossing kan aanbieden, heb ik mijn antwoord wél klaarliggen als een investering erg hoog uitvalt. Een praktijk betaalt de verlichting dan in termijnen en hoeft dus niet in één keer de hele investering te doen. Dat geeft ruimte voor de klant en ik kan zaken blijven doen. Een win-win. Ik kijk uit naar deze samenwerking!”

Wij kijken er ook naar uit Marcel. Succes!