De uitdaging van...
Maegis B.V.

Deze keer geven we in ‘De uitdaging van’ het woord aan onze partner Maegis B.V. Een aanbieder van o.a. professionele printers, snijplotters en lamineersystemen. Wanneer kwam lease bij hen van pas? Dát horen we van Vincent Akkermans (directeur) en zijn collega Edwin Breemes (key accountmanager Benelux).

Klanten zijn sceptisch over lease

Volgens Vincent is lease niet zo vanzelfsprekend: “In de praktijk zien wij dat onze klanten een beetje sceptisch zijn over lease. Ze gaan er eigenlijk altijd vanuit dat het duur is en dus niet interessant”. Gelukkig hebben ze hier nu antwoord op, “Omdat we goed geïnformeerd zijn door het DLL Dealer Team, zijn we beter in staat om onze klanten te helpen. En dan blijkt het vaak toch een interessante oplossing”.

“Via één van onze toeleveranciers in België werken we al langer samen met DLL. Hier kwamen we voor het eerst in aanraking met lease. We zijn een merkonafhankelijke dealer. Door de aansluiting bij DLL Dealer Lease hebben we nu ook een leaseoplossing voor alle andere merken”.

Verbouwen of een nieuwe machine?

“Een klant was van plan om een grootformaat printer aan te schaffen, maar zat een beetje in tweestrijd. Hij had geld gespaard en twijfelde nog. Óf hij ging dit gebruiken voor een verbouwing, óf voor de nieuwe printer”, kan Edwin zich nog herinneren. “Toen heb ik hem geïnformeerd over lease. En koos de klant alsnog voor een totaaloplossing”.

De printer werd met een lease aangeschaft en de klant hield het spaargeld over voor de verbouwing. Een win-win situatie dus!

Meer verkopen door goede training

Beide heren vinden het belangrijk dat DLL Dealer Lease klanten blijft trainen: “Doordat we nu in staat zijn om onze klanten goed te informeren over Financial Lease en Operational Lease, staan veel klanten er een stuk positiever tegenover.”

En dát horen we graag natuurlijk.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens de ervaringen van All-up en Lichttotaal.
Geef je verkopen een boost en laat je informeren over lease. Onze accountmanagers vertellen je graag meer. Klik hier voor onze contactgegevens.