Gebruikte bedrijfsmiddelen leasen, kan dat ook?

?mw=560

Auteur | Jochem Schellekens

Als Accountmanager van DLL Dealer Lease denk ik vaak: wat is nodig voor een optimale samenwerking? Kennis delen is één van de antwoorden op deze vraag. Maar deze kennis kan ik natuurlijk veel breder delen, dus daarom schrijf ik blogs.

Ja, dat kán.*
Sterker nog: waarom niet? Waarom zou een bedrijfsmiddel altijd gloednieuw moeten zijn?

Zo goed als nieuw
Ik vergelijk het even met telefoons en tablets. Je ziet steeds vaker aanbiedingen van ‘refurbished’ exemplaren. Dit zijn gebruikte apparaten waarvan sommige onderdelen zijn vervangen. Hierdoor is ‘ie zo goed als nieuw én – niet onbelangrijk – een stuk goedkoper. Perfect als je niet per se het nieuwste model wil hebben. Of een extra telefoon of tablet nodig hebt.

Zo werkt het voor de zakelijke klant ook.
Bedrijfsmiddelen, zoals een hoogwerker, heftruck, auto of bestelbus, gaan steeds langer mee. Ondernemers die niet meteen een flinke investering willen doen, kunnen er dan voor kiezen om een gebruikt bedrijfsmiddel te leasen.

De voordelen
1.
Een lager investeringsbedrag, dus een lagere maandtermijn.
Interessant voor bijvoorbeeld zzp’ers of bedrijven die nog volop aan het groeien zijn: ze kunnen het bedrijfsmiddel toch aanschaffen, maar dan met een minimale investering. De onderhoudskosten voor gebruikte bedrijfsmiddelen zijn niet veel hoger meer. Nog een reden om hier als ondernemer voor te kiezen.

2. Helpt bij het opruimen van je voorraad.
Een goede doorstroom in de verkoop van gebruikte bedrijfsmiddelen is fijn. Met een financieringsoplossing maak je deze bedrijfsmiddelen nog nèt wat interessanter.

Hoe werkt dat dan?
Eigenlijk heel simpel. Een lease regelen voor gebruikte bedrijfsmiddelen is niet anders dan voor nieuwe. Ook hier betaalt de klant het investeringsbedrag in termijnen terug.
Houd wel rekening met een maximale leeftijd. Dit verschilt per bedrijfsmiddel. Wil je klant een gebruikt exemplaar leasen? Geef dan het juiste bouwjaar door om direct te weten wat de mogelijkheden zijn.

DLL Dealer Lease rekent geen extra kosten voor het leasen van gebruikte bedrijfsmiddelen. Benieuwd hoe wij kunnen helpen bij het opruimen van uw voorraad? Neem dan eens contact met ons op, we helpen graag.


*Dit geldt niet voor bedrijfsmiddelen die de klant al heeft gekocht en dus een tijd in gebruik heeft.