Meefinancieren van btw: altijd een goed idee

?mw=560

Auteur | Dawit Berhane

Als Sales Support Officer bij DLL Dealer Lease verzorg én ontzorg ik zowel sales als de klant vanaf het eerste klantcontact tot aan de afhandeling van een lease aanvraag. Ik deel graag mijn kennis over lease met jullie!

Misschien heeft u het zelf al ooit meegemaakt tijdens een gesprek met een klant. Deze wil een bedrijfsmiddel leasen, maar kan – of wil - niet op het begin de complete btw ophoesten. Bij DLL Dealer Lease heeft uw klant de mogelijkheid om de btw mee te financieren. En eigenlijk zijn er geen redenen om dat niet te doen. Maar wanneer is het interessant?

Aan de ene kant is het interessant voor bedrijven of organisaties die niet btw-plichtig zijn. Denk hierbij aan dierenartsen, fysiopraktijken en zorginstellingen. Deze bedrijven kunnen de btw niet verrekenen. Bij DLL Dealer Lease bieden we daarom de mogelijkheid om de btw de hele looptijd mee te financieren. Niet btw-plichtige bedrijven behouden hierdoor liquiditeit én hoeven geen aanspraak te maken op hun eigen kapitaal.

Aan de andere kant zijn er bedrijven die wél btw-plichtig zijn. Bedrijven waar u wellicht vaak mee samenwerkt. Op het moment dat u een financial lease afsluit met uw klant, moet deze btw overmaken naar de leasemaatschappij. Dit kan door de klant achteraf altijd teruggevraagd worden bij de Belastingdienst. Het betekent echter wél dat er bij de start van de lease een grote som geld aan btw betaald moet worden.

Dat is nogal wat.

Bedrijven hebben vaak niet zo’n som geld op de plank liggen. “Daar moeten we wat mee” dachten we bij DLL Dealer Lease. Om die reden bieden we de mogelijkheid om uw klant aan het begin van het leasecontract een btw-factuur te sturen. Hiermee kan uw eindklant de btw al terugvragen bij de Belastingdienst. Wij incasseren vervolgens de btw samen met de vierde maandtermijn. Daardoor hoeft uw klant het niet zelf voor te schieten: zo behoudt hij flexibiliteit.

Het meefinancieren van btw is dus een voordeel dat u kunt benoemen als u het over lease heeft met uw klant. Ga er zelf mee aan de slag! In dit blog geven we overigens nog meer tips hoe u lease bespreekbaar kunt maken.